C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

dijous, 26 de gener de 2017

Els colors del metall. L'Auditori

Com cada any encetem un nou projecte musical acompanyats per l'Auditori de Barcelona. Aquests any ens proposen "els nous colors del metall" . Un cd amanit amb diferents peces musicals que apropen les trompetes, trombons, tuba i bateria ... entre d'altres als infants de la nostra escola. 

Tot just comencem amb les primeres propostes. Unes vegades les fem amb els més grans de l'escola. d'altres amb els més petits i d'altres en moments compartits. La nostra intenció és disposa d'un moment d'escolta i atenció cap a la música. Uns moments de deixar-se anar per les emocions i sentiments que ens fa sentir. I també deixar anar el cos i explorar els seus moviments i ritmes. 


Amb un llençol fem veure que anem pel mar. Ens hi estirem i sentim com el mar ens balanceja, com ens porta d'un costat a l'altre,  i ens deixem transportar ....

"Gymnopédie"Aquest mar ens transporta a sons especials com els de la cargolina que amb el seu so especial ens sentim immersos en un somni. 
"Cargols"


També en aquest disc podem trobar la cançó d'"en Jan petit com balla" .... Precisament aquesta i tres més són les que amb tota la família ens hem d'aprendre!!! perquè el diumenge a l'auditori ens faran col.laborar. I com que tenim el llibre-conte amb unes imatges molt interessant que ens suggereixen diferents històries i ens aporten un simbolisme per tal que els infants mateixos ens puguin demanar, en la mesura que van coneixent les peces, quina volen escoltar o ballar!!!!!


Encara que el nostre objectiu no és endinsar-nos al món de l'estructura, o la mètrica, o altres aspectes musicals, si que volem que observin, valorin, s'acostin a alguns instruments. i que amb ells puguin descobrir una altre manera d'acostar-se i sentir la música.
Hi ha una peça "Stella Splendens" que sona una campana i amb ella provem com tocar-la, com sona,...


Una de les cançons populars que també cantem i que acompanyem amb els cascavells és 

" Dalt del cotxe"


 
 Els més petits fins i tot ens poden acompanyar en aquesta audició. Tot explorant els cascavells amb la boca i escoltant la música.Amb una petita papallona escoltem i ballem al so de la "Lavanera". Quina emoció quan surt de la seva caixa i ens fa moure tot el cos. Fins i tot alguns infants la pesquen al vol i la fan dansar. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada