C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

dimarts, 17 de gener de 2017

Concentració i precisió

Us volem ensenyar un seguit de fotografies que ens fan pensar amb les capacitats dels infants. En aquelles capacitats que podem observar si els hi deixem el temps suficient perquè les desenvolupin. 

Un temps que lligat amb un espai i uns materials que dia rere dia van explorant ens aporten un conjunt de interaccions, experiències, estones de joc, .... que van madurant i es van convertint en la riquesa de l'aprenentatge del propi infant. 

Durant uns dies tenim uns materials a l'abast i és el propi infant que desitja i troba el seu moment per jugar-hi. És en aquell moment que descobreix alguna cosa. Potser nosaltres l'hem observat i l'hem registrat però segurament no. 

Segurament l'hem vist un moment interaccionant amb el material. 

Segurament l'hem observat quan mirava algun company i tota pensativa valorava lo que havia fet. 
o potser el veiem comprovant reaccions d'algun material. 


 
Totes i cadascuna de les accions que fan els infants són importants. Impliquen un conjunt d'exploracions per esbrinar algun detall, alguna característica, alguna reacció. I nosaltres i volem ser presents per ressaltar-les i enfocar cap a aquest aprenentatge propi i significatiu.

Però de tant en tant podem anar afinant la nostra mirada i deixant que el temps de joc faci el seu curs per tal de poder observar grans projectes del propi infant. 


 Altres vegades potser només percebem l'inici del que pot ser un gran joc. però algun infant o nosaltres mateixes interrompem el moment.  altres ens pot passar desapercebut el que el infant està fent, i no adonar-nos de la intensitat de la concentració i atenció que requereix aquell moment.Fins i tot la destresa que requereix 
comença a col.locar-les totes en línia. Cau una, la intenta aixecar. Cau una altra, la torna a col.locar. 

  en cauen dues, les torna a col.locar. I així una bona estona tot intentant assolir el seu objectiu. un objectiu que nosaltres interpretem. que creiem que volia tenir-les totes dretes. Però i què faria un cop les tingués dretes??? com aniria evolucionant el seu joc? li deixarem el temps i l'espai per si ho desitja continuar.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada