C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

dimarts, 28 de març de 2017

Explorem e investiguem


Feia dies que teniem les carasses a l'escola. Eren petites i ens anaven bé per anar a comprar a la botiga, per observar-les i remenar-les... fins que vam decidir obrir-les. 


Amb alguns estris que tenim a la sala vam veure que a dins hi havia "pinyons" i que com les "olives estaven a dins". "una mica bruts" ja que quan ho obrim és llefiscós.


 vam decidir treure totes les pipes i assecar-les al sol. En mica en mica van anar rascant tota la carbassa. Estiraven els fils que trobaven llefiscosos. 

 i amb els "miralls"  observaven

 afinaven la vista

 buscaven i comentaven. 

Ara les tenim al sol i ben aviat les plantarem!!Els més petits de la casa també tenen espai per explorar i investigar materials diversos. La farina és un dels principals i els que més els hi agrada. 

 Aquesta vegada però ens va cridar l'atenció que tots hi volien posar el peu. Així que els vam descalçar i vam esperar a veure com reaccionaven.
 Alguns infants ja coneixien l'espai i de seguida s'hi fiquen a dins per explorar millor el material.
 Altres infants es queden al costat i comencen a desenvolupar un joc més aviat simbòlic.


Per altres és la primera vegada del material i s'hi acosten de manera cautelosa. 


 Però un cop exploren la seva textura, la seva olor, la seva esponjositat, .... ja poden ficar la mà i somriure del plaer que li suposa l'exploració. 

      
Altres necessiten provar per determinar les seves qualitats. 

Però aquell dia tots i totes van voler explorar la sensació amb els peus. I intentaven de totes les maneres posar el peu dins la safata.


Continuarem observant i explorant . 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada