C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

dijous, 3 de novembre del 2016

Els Fils invisibles. Taller d'art i creativitat

Els fils invisibles 


Amb els meus germans,
sempre que juguem:
ens acostem,
ens allunyem,
ens amaguem,
ens retrobem,
ens abracem,
ens enredem,
però els fils invisibles 
mai no trenquem. 






 
Per nosaltres l'art i la creativitat són una part essencial del desenvolupament humà. Creim que els infants tenen grans capacitats per percebre el món. La seva visió s'enriqueix i es construeix a mesura que s'hi submergeixen. I el seu món és increïblement màgic, creatiu, abstracte, apassionant, ... i nosaltres, com a mestres, som petites investigadores que volem entendre i aprendre amb ells i elles aquest art d'encarar-se al món. 
Per això, les propostes d'art i creativitat tenen la voluntat d'entendre, crear un món. i si pot ser arribar al seu món. Aquest any a l'escola bressol tenim infants molt petits. Que CREEN a partir del moviment. Que es desenvolupen movent-se, explorant el seu cos, les seves possibilitats, les seves destreses. 
Com afavorir que aquest moviment es veiés, sorgís a la llum, esdevingués significatiu? 


 




Jugant amb fils que dibuixessin aquest recorregut. La inspiració va ser a partir del conte de poemes Els Fils invisibles de Montse Torrents i Matilde Portalés. 

 



Uns fils que donaven peu a ser explorats i que amb l'excusa d'una estructura elaborada amb xarxa es creava i recreava al seu voltant aquest moviment i descobriment de l'espai i de les seves possibilitats. 


 



Amb un fil viatger
faig la volta al món. 
Porto una maleta
plena de desitjos
agafats al vol. 


 


 Tots i totes voregen l'entramat. En busquen els forats per entrar. busquen els fils per estirar. Els porten a passejar, els ensenyen al company. Contemplen entre els forats els dits dels companys.



 viuen històries dins l'espai; històries senzilles; històries d'art; i creen amb elles .... mons apassionants.


 Busquen i troben 

 Proven i aconsegueixen. 


I viuen contextos d'art i creativitat 

 


 



Fa poc que hem disposat aquest espai. Alguns infants encara no l'han descobert, alguns hi van cada dia. Per nosaltres és important veure com va evolucionant la creació. Com la van vivint. 

Us anirem explicant ............

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada