C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

dijous, 13 d’octubre de 2016

La Sala Verda...

La sala verda és un dels espais on habitualment ens trobem amb tots els infants. El pensem com un ambient amb diferents propostes de joc lliure on els infants poden trobar materials tant de joc simbòlic, com artístic, com matemàtic, motriu... i distribuit de tal manera que en puguin disposar amb interacció amb altres però també de forma més íntima.

En l'espai de contes hi tenim un gran sofà. Ens agrada molt estar amb els infants al sofà. Ens dóna la sensació més d'estar a casa, explicant contes, jugant a jocs de falda, cantant petites cançonetes... però també ens serveix perquè els més petits estirin i estirin fins a aixecar-se. I més endavant puguin pujar tots sols. 
Petites titelles, contes de cartró,... a la seva disposició per tal que trobin i explorin les imatges, els petits signes que van incorporant. Ara ja coneixen on s'amaguen els porquets. fins i tot on es troba el llop. I bufen bufen, bufen recordant aquell petit moment de conte.


Una estructura ens aporta conèixer quins moviments puc fer amb el meu propi cos. Tenim molts infants que estan en procés de desenvolupar grans habilitats motrius i per això necessiten espais per realitzar-les. també els més grans es poden al mig, o dos a cada punta o a sota i fan veure.... que van en tren, o dins el cotxe dels papes i mames,... fins i tot amb ambulància.


 

L'espai de construccions també ens ofereix versatilitat de moviments i a més a més ens hi podem amagar i construir la nostra caseta. Com els porquets i amagar-nos del llop. Als més petitons els hi agrada quan les cortines estan amagant objectes. I entre obrir i tancar van intentant arribar a totes les peces per tal de tirar-les.


 Cançons i altres recursos ofereixen moments d'interacció amb el material descobrint les seves propietats però també d'interacció amb l'adult cantant cançonetes, fent els sons d'animals, i fins i tot entre ells observant quins moviments fan i imitant-los. 

A zona de peces soltes hi disposem diferents materials per tal que ells creïn i destrueixin. Apilin i separin, configurin i endrecin, ... hem observat que els hi agrada apilar les cadenes. que se n'adonen que fan més soroll quan les posen dins les llaunes de tonyina. Que els rotlles de paper roden i són oberts per tal de mirar per ells....


l'espai de Taller d'art i creativitat té la intenció d'explorar aquest aspecte tant misteriós i abstracte de la nostra realitat amb petites propostes. La voluntat de les mestres és investigar com veuen aquesta realitat els infants i com poden arribar-hi amb les seves capacitats. Quines propostes poden desenvolupar amb ells i elles. Uns vagons de tren i les seves vies. Ells i elles creen les vies o fan passar el tren per qualsevol espai o el fan córrer per terra. A mesura que hi són vas veien com desenvolupen els seus objectius. Estan un parell de dies amagant el tren sota túnels. Altres dies fan vies llargues fins que el tren cau del moble. I d'altres observen com els més petits trenquen les vies. Els hi agrada molt veure com la via es destrueix. com canvia, com és més manejable. Com té forma....


I al matalàs acompanyem els més petitons de la casa. Però no s'hi estan molt de temps. Ja que les ganes de gatejar, el contacte amb el terra i els altres materials els fa moure. Explorar el cos i fer-li fer tot de moviments per tal d'aconseguir allò que volen.


 
Ens agrada estar en aquesta sala. Els materials i els racons van canviant en funció del que anem observant. Us anirem informant. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada