C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

divendres, 12 de febrer del 2016

Al dia a dia sorgeixen moments especials


L'arribada d'una companya nova suggereix a un  dels infants acollir-la amb molt de dolçor. L'acompanya als diferents espais, la porta de la maneta al jardí i li mostra les seves joguines i espais predilectes. 

 
 
 Durant uns dies espera la seva arribada i l'acompanya en els diferents jocs i situacions del dia a dia.

A l'espai d'exploració els més petits de la casa ens ofereixen situacions d'imitació conjunta tot picant i repicant amb les culleres i veient com salten els llegums. 

Rialles conjuntes, còmplices d'unes sensacions i esdeveniments que ells mateixos han provocat. 



Altres seqüències també ens mostren com es poden compenetrar dos infants en la confecció del seu joc. Com poden anar seleccionant els materials , contrastant els que desitgen dels que no, deixant les iniciatives pròpies i acollint les altres... amb concentració, atenció i molta creació conjunta. 
 


  la torra s'anava enfilant i anaven descobrint quins materials i passaven i quins no. Com els col.locaven per confeccionar la seva torra .


Al jardí ens ofereix diferents propostes i una d'elles és observar les flors i les plantes que hi tenim plantades. Com també l'espai ideal per trasplantar unes flors interiors. Alguns venen fins i tot amb el tractor ja que s'ha de remenar la terra.



 

els hi agrada molt remenar la terra. A més a més aquesta és negra, té terrossos, podem treure les flors i veiem les arrels, alguns els hi fa cosa tocar-ho... 


Al jardí tenim un espai simbòlic on hi ha la botiga. Una caixa registradora i una mica de menjar. Comprem, passem la targeta i paguem, ens tornen canvi...

  ens emportem el menjar.....

 "jo faig el menjar"

  "això per tu ", "jo també"
  "què voleu?" , "quan val?" 


Els contes també ofereixen moments especials on molts infants troben i comparteixen significats, emocions ...


a la sala verda tenim un sofà que ens va molt bé per mirar i explicar contes. A vegades som uns quants que mirem un conte en concret, altres som una bona colla que escoltem un conte explicat... avui una nena ens ha volgut explicar un conte que portava de casa. 












Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada