C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

divendres, 29 de gener del 2016

Passejant pel camp...

De tant en tant tenim el privilegi de gaudir d'una bona passejada. Una de les mestres s'escapa amb tres infants a donar una volta pel poble. A vegades és l'excusa que hem d'anar a la farmàcia, altres que volem ... simplement passejar. Veure quines reaccions els desperta l'entorn. Com s'hi apropen. què els atrau; amb què s'aturen .... observar i entendre ... i sobretot gaudir amb ells del passeig. Avui han arribat fins al bosc!!!!! bé un petita arbreda que hi ha prop de l'escola .... però per ells és un senyor bosc.

Aquestes petites passejades ens apropen més al poble, ens aporten coneixement d'on som, què tenim al voltant de l'escola, de qui estem envoltats, per on anem quan anem amb les famílies...
 Les sortides són especials. I en la mesura que podem anem proposant a petits grups fer una volteta. 
 passem pel costat del fuster i fem el xafarder. 


  El poble de Llers amaga petits tresors en algunes cases. Que són buscats i ens sorprenen quan els trobem.
També, en aquestes passejades ens adonem que hi ha deixalles al terra i anem prenent consciència del que ens envolta, procurant tenir una mirada més sostenible. 





Tenim un entorn molt ric a pocs minuts de la llar, i ens agrada explorar-lo i sobretot viure-ho. A la prada ens hi passem una bona estona corrents per l'herba.





El bosc és ben a prop i ens agrada visitar els arbres grans, alts i plens d'històries que el comprenen. algunes vegades hi han aparegut dracs de Sant Jordi, altres vegades hem trobat pinyes i fulles per la nostra taula natural, o floretes pel racó d'experimentació... què hi trobarem avui?


Pals i pedretes, de totes mides, formes i textures ... i amb aquests elements, comença la espontaneïtat i la creativitat dels nostres infants.... 
Freguen els elements i fan un petit concert de música, piquen l'arbre i de sobte es converteix en un tió, m'amago al darrera del tronc i és un pal màgic... quin món més fantàstic!


S'acosta el moment de tornar i acabem la nostra passejada fent una visita a la botiga d'en Jordi i l'Aurora on cada dia anem a comprar el nostre berenar. A la tornada alguns demanen la mà, potser ja les cametes fan figa... però quan entrem a la botiga ens passa tot! en Jordi ens atén amb un gran 
somriure i s'hi està tant calentó...

Gràcies Jordi! avui formatge i tomates! fins demà! i a alguns els neix fer-li un petó. Ens l'estimem molt!


 Tenim ganes d'explicar als companys tot el què hem vist, així que guardem el berenar a la nevera i els ho anem a explicar! 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada