C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

dilluns, 30 de novembre de 2015

Planeta Clarinet

Com ja molts bé sabeu, i de ben segur els vostres fills i filles us han comentat, hem començat la nova proposta de l'Auditori de Barcelona per aquest nou curs! Un concert en què el dia 8 de Maig podreu escoltar el so del quartet de clarinets -Barcelona Clarinet Players- en un escenari pensat perquè els més petits hi puguin gaudir: amb els músics interpretant de memòria, movent-se constantment al voltant del públic assegut a terra.  
Vam començar tot mostrant el petit llibret als infants, i explicant una mica la història dels quatre clarinets protagonistes...

...i tot seguit hem anat descobrint les diferents peces musicals... Els nens i nenes s'han anat enganxant de seguida al Planeta Clarinet i als seus personatges, i cançons... En petits grups solem anar a vivenciar les diferents propostes pedagògiques que l'Auditori ens ofereix ... i després lliurement ens van demanant les seves preferències. "jo vull la cuca de llum, jo les campanes, escoltem en mec-mec?"...

Els nostres quatre amics clarinets (Clarinet, Clarinet Baix, Requint i Corno di Bassetto) volen marxar a un altre planeta i per obrir la seva divertida nau espacial fan un xiulet! A l'audició 1 sentim aquest xiular dels clarinets.

Quan arriben, un nou món molt màgic els espera... hi ha tot d'ocells de colors. Aquest de les plomes vermelles és en Mec-Mec, que el sentim interpretat pel Corno di Bassetto.
5.Dienstag
Aquest ocell tant divertit ens convida a passejar pel Planeta Clarinet... i ho representem en la cançó 
6.Press Release. Els nens i nenes obren i tanquen les mans acompanyant al so agut i greu de la música.

 Aviat es fa de nit.. i les nostres estimades cuques de llum surten! ens agrada molt tenir-ne cura i fem uns suaus moviments: uns que l'acaronen... després toquem el cel... i baixem els braços fins al prat...


11. cuca de llum"Cuca de llum, claror suau
qui t'ha donat el teu fanal?
potser és un estel que no sap volar
o un trosset de sol que ha caigut al prat.
Cuca de llum, claror suau, 
qui t'ha donat el teu fanal?"
i amb aquesta cançó suau els clarinets s'adormen... Per despertar-los en sonen unes campanes!! i nosaltres en fem sonar una també! mireu!
13. Fra Jeroni (Frère Jacques) Els quatre clarinets viatgen per tot el Planeta, tot coneixent uns cargols molt divertits que ens fan cantar una altra versió, més reegae,  de la ja coneguda 16. Cargol treu banya. Viatgen també amb una barca al so de la cançó 18. Mediterráneo.  I arriben volant uns borinots que ens fan moltes pessigolles a l'audició 19.El vol del borinot.

I arriba l'hora de maxar... i els nostres nous amics ens fan un regal molt especial... Unes sabates noves!!! que ens fan ballar molt i molt... i de tant ballar la cançó s'atura per descansar els peus... ai !!! quin mal aquestes sabates noves.. però el ritme no  ens deixa parar de ballar!

Encara ens falta descobrir més sorpreses del Planeta Clarinet... ja us ho anirem ensenyant!!!
Fins aviat i molta música!!


23. André de sapato novoCap comentari :

Publica un comentari a l'entrada