C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

dimecres, 22 de juliol del 2015

A la granja...

                     " El món sense imaginació estaria absolutament perdut" (J.S.Bruner)


Fa temps que el racó de la granja va agafant forma. Ja heu vist alguna de les propostes que hem anat penjant. És un dels racons que cada any és present a les nostres estances.

Els infants i els animals mantenen una relació especial. Tothom recorda la cara de descobriment del seu fill o filla davant un gos o un gat!!! aquelles cares de sorpresa quan aquell animal es belluga o emet el seu bram!!

És també un moment ric en llenguatge: "miau"; "guau"; "muuu" són un dels primers significats compartits entre infants i adults. S'obre un món nou per compartir.
Però cada cop el joc va evolucionant....


 S'enriqueix de diferents sortides i estones de tarda que anem passejant pel voltant de la llar d'infants. A la tardor teníem la cabra al costat de l'esglèsia. I algunes tardes l'anàvem a veure. O al matí sortint a comprant vigilàvem a veure si havia sortit a menjar les seves herbes.



Alguns contes també ajuden a descubrir animals!!! El conte de la petita aranya és el seu preferit!!!
I la sortida a la granja de l'Esteve ens permet fins i tot pujar!! als cavalls, veure els porcs senglars !!! aquest any fins i tot s'havien escapat i els gossos amb un toc de xiulet de l'Esteve els van anar a buscar!!! els van trobar!! i els van fer correr fins a la gàbia!!!.


             El racó es va configurant amb diferents experiències, fins i tot algunes de pròpies.

Avui hem tornat anar a portar menjar a les gallines. La senyora Mercè no hi era , hem anat a ca la Carme. Que bonament ens acull amb molta alegria!!! avui fins i tot es pensava que erem el flequer!!


Al final el racó el fan gran. Les diferents peces confeccionen una gran granja d'animals on ells són els grangers. On comparteixen les tasques de donar menjar, passejar els animals, ...






I quan s'han aixecat de la migdia aquesta tarda han anat a mirar si les vaques ja s'ho havien menjat
                                                                    " tot tot i tot".











Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada