C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

divendres, 12 de maig del 2017

Projectes d'investigació


Tot comença un dia quan un dels infants descobreix que hi ha embuts per jugar a la sorra. 
Els va utilitzant com una pala; però en un moment donat, aixeca l'embut i s'adona que la sorra rellisca ràpid fins sortir per l'altre costat . 

La sensació de la sorra lliscant motiva el infant per anar repetint l'acció. 





Un altre dia, en un altre moment del jardí un infant l'imita. I allò que era una acció i descoberta individual passa a ser un joc compartit. 


Però nosaltres no veiem un simple joc. 
Nosaltres veiem planificació, exploració, acció, comprovació, organització, reorganització.



I en mica en mica els objectius es fan comuns. En mica en mica les accions es van compenetrant i les voluntats individuals passen a ser ajustades amb el company de joc.


es miren mútuament. no parlen massa. 






en la mesura que el seu joc va avançant, també apareixen nous descobriments. Nous reptes. Un dia la sorra era molla i no lliscava tant. Es miraven l'embut i el remiraven. Què passava que no sortia? "una pedra" deia un dels infants.




Així que vam aprofitar aquesta motivació dels infants per posar l'instrument a altres experiències i que els infants en puguin explorar les seves característiques. La nostra voluntat és seguir l'evolució d'aquesta descoberta i verbalitzar amb ells les seves conclusions, sensacions ... i que aquesta experiència que té sentit per dos infants en pugui tenir per d'altres. 


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada