C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

divendres, 10 de febrer de 2017

Observem els infants


Aquests dies estem preparant les entrevistes de seguiment amb cada família de l'escola. Són moments de parlar i observar els infants amb especial atenció.
Des de inici de curs hem anat proposant diferents materials, espais, propostes, .... que han anat engrescant els infants. Després dels mesos d'adaptació cada vegada podem gaudir més de les diferents maneres d'entendre i actuar que tenen els nostres nens i nenes.  


Ens agrada saber què prefereix cada infant. Quins jocs l'atrauen més. Quins materials li desperten curiositat.

 

També ens agrada descobrir quins reptes es posen. Com els superen i com se'n marquen de nous. 


Com el material i l'espai els serveix per construir un món compartit. Com s'imiten i es nodreixen entre ells. Com observen els companys i companyes i més tard... ho imiten.


Els jocs compartits. Aquelles primeres trobades amb finalitats comunes. Aquí volien posar la nina al teatret. assentada al mig. En un li queia i l'altre li posava. i Així bona estona fins que la van tenir assentada una bona estona i després en van anar a buscar un altre. 


Com es van coneixent entre ells. Quines reaccions tenen en trobar-se jugant. Com s'identifiquen. Com també com resolen els conflictes. Com es van produint les accions fins que totes dues estan gaudint del mateix material i entre elles es poden observar per anar ampliant i diversificant les seves propostes de joc. I també volem explicar com van creixent i desenvolupant-se !! com van guanyant autonomia . Com coneixen les rutines de l'escola. Com les accepten. Com en participen...I sobretot com observem que se senten, s'emocionen, s'enrabien, s'alegren, comparteixen, gaudeixen, dels moments d'estar amb nosaltres com a adults i amb els altres com a companys.


I compartir amb les famílies aquests moments tant especials que es produeixen en aquestes primeres etapes de la vida. I que nosaltres tenim la sort d'acompanyar. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada