C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

dimarts, 23 de febrer de 2016

La BarcarolaDurant aquests últims dies hem anat descobrint una nova audició del concert Planeta Clarinet. Es tracta de  "Barcarola", Jacques Offenbach. 
Vam pensar la nostra sessió en dues parts: a la primera, vivenciàvem l'audició parant atenció al balanceig que en aquesta es produeix mitjançant el moviment del propi cos i d'un tros gros de tul blanc que ens simulava les onades del mar. En aquest hi feien navegar unes petites barques de paper. La segona part, consisteix en una cançó de falda, màgica tendra i amb uns valors implícits de cooperació i amistat, que han acollit amb gran caliu. 

Aquí teniu....
Dins d'aquesta capsa blava... s'hi amaga ... un mar d'onades suaus que es mouen fent un balanceig... El toquem... amb les mans, o amb els peus, "l'aigua és freda"- diuen alguns infants.
L'aigua es mou... de cop... més ràpidament, amunt i avall, amunt i avall... aixequen el llençol enlaire i podem veure què hi passa a sota, tot al compàs de la música.


"Mare, si jo fos mariner, mariner de bona traça, m'aniria a navegar , tot sol, mar endins amb la meva... barca" 

Afegim a l'aigua unes barquetes de paper, i així acompanyen aquest moviment... algunes cauen a terra i les recollim per tornar-les a dur al mar... L'audició Mediterràneo comença amb unes onades ... i ens agrada acomiadar-nos d'aquest mar tot escoltant-les...

Tot seguit aprenem una nova cançó de falda... necessito dos companys que pugin a la meva barca... i de seguida ja en tinc dos a la falda! què bé que s'hi està... 


"La Barca puja i baixa
només hi pot anar...
la Maria de marinera, i la Júlia de capità...
la Maria cau a l'aigua,
la Júlia la va a ajudar...
un petó i una abraçada
i se'n van a passejar..."

En algun grup, mentre parlàvem de barques, barqueroles i barquetes... algun infant va recordar una altra cançó... la Barqueta es tomba! 
cada dia estem més preparats per anar al concert! Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada