C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

divendres, 15 de gener del 2016

Els espais que es transformen...

 Aquest Nadal els Reis han portat diverses coses que ens han agradat molt. Una de les peces que té més èxit i que l'hem ubicat a la sala verda és el cercle de fusta. Els més petits de la casa s'hi passen moltes estones. Pugem, baixem, ens hi assentem, observem amb altres perspectives...

 










Els més grans fins i tot inventen històries !! que si és un tren, un túnel, una muntanya...

 uns ens posem a dalt!!! els altres a baix!! ens expliquem cosetes, observem com l'altre posa les cames... mira què faig jo!! a veure jo... ara tu... ells mateixos estableixen els seus torns, els seus reptes, els seus límits i potencien així el propi coneixement del cos, del moviment, de l'equilibri, ...


Altres racons també hi ha materials on es poden fer diferents combinacions. Amb els que podem col·locar, seleccionar, dividir, reordenar, apilar, desar, ... i fins i tot podem fer veure que són uns "espaguetis molt calents, bufa".

 Altres queden amagats a les cortines i permeten la intimitat de jugar amb els cotxes i les rampes. De col.locar-nos a les altures i veure com el cotxe s'escapa del cau.



Però el que més agrada és el racó de les disfresses.
  "sóc una bruixa!!!!"  "bona o                                                                                                              dolenta? " li pregunta una companya.





Ei!!! és tot un privilegi captar aquests moments. Una nena s'estava posant la disfressa !!! tota decidida i amb els complements que anava trobant pel racó. "Ara vull la capa de rei" "perruca també" . I el nen més petit se la mirava amb una cara d'intentar entendre la situació i la transformació. Ella es mira i es remira. Fa voltes, peus a un costat i altre...


Creiem que el que troben més estrany és la perruca!!! el fet que els més grans es fiquin la perruca no ho acaben de veure clar. I si nosaltres ens la fiquem ens la volen treure de seguida. Aquests dos infants van estar bona estona observant com es transformava la seva companya. Com anava posant-se els diferents complements. Però la mirada la tenien en la perruca!!! 

 
Les transformacions poden ser en diferents nivells. Ells escullen quin grau de fantasia volen adquirir, a quina transformació volen arribar. Alguns ens sorprenen amb les seves disfresses i les seves expressions "jo una ballarina"  , "jo un minions" , "jo un cavaller valent".  Cada infant necessita el seu procés de canvi i el seu espai per poder veure's en aquest procés. Ens hem trobat posant a mitges moltes disfresses. "posem"  diuen tot portant una disfressa. Però a mig peu o quan veuen que s'apropa massa "no no , traiem". 


 
 


I quan s'atreveixen els més petits mostren molta voluntat!!!! a veure per on puc posar-me la disfressa... un fora, un altre fora... i quan veu que sola no pot... ja ve decidida i demana " aaaaa" tot donant-te la disfressa a les mans ; i mirant decidida el cos!!!






després podem anar per tot l'espai disfressats de bruixes, bruixots... i explicar als companys, inventar històries... i viure en un món fantàstic. 





Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada