C/ escoles s/n de LLERS , b7009989@xtec.cat tel: 972528965

dijous, 7 de maig del 2015

EL CIRERER

Els infants han descobert que hi ha CIRERES !!!!!! fa temps que vam plantar un cirerer a la llar d'infants per la festa de fi de curs amb totes les famílies. Cada any quan arriba la primavera ens sorprèn amb les seves flors i ben aviat comencen a sortir cireres.

Tot va començar un dia quan un infant va descobrir les flors.


vam explicar aquesta troballa a la resta de companys de l'escola tot anunciant l'arribada de les cireres!!!! però com serien??? " molt grans i vermelles " deien!!!

La sorpresa va ser  el dimarts quan tres infants van arrencar un cirera ( tota verda i petita) del cirerer. La vam recollir  i la vam mostrar als altres infants tot recordant que les volíem "molt grans i vermelles".

AVUI................. dos infants més, que estan molt atents a l'evolució del cirerer i les seves cireres han descobert......







 que hi havia algunes cireres que ja eren vermelles. " són vermelles Mireia" "ja les podem menjar, mirem si en cau alguna?" han començat a moure el tronc del cirerer i tot seguit un dels infants decideix posar-s'hi a sota amb un plat.


De seguida la companya s'hi afegeix. " a veure si cauen " . Hem mirat a terra per veure si alguna havia caigut !!! i SORPRESA n'hem trobat!!!!!

però han vist que eren més petites, seques, algunes verdes...  hem decidit recollir totes les que trobàvem i col.locar-les en un plat per poder-les ensenyar als companys. I hem continuat contemplant el cirerer. " per què han caigut aquestes cireres?? què els hi ha passat?" era una pregunta una mica difícil però per què no preguntar-la?? en podria aprendre jo i fins i tot ells!!!!
"jo poso pomada", "jo també".
perquè poseu pomada?? què tenen? pregunto tot esperant i observant com van mirant el cirerer i les seves cireres i com van amb molt de compte al tocar-les i mirar-les.

al cap d'una estona ...."no han crecut" , diu un dels infants.
i jo li pregunt'ho i què fa falta per crèixer?
"menjar molt" em comenta un, "la mama diu que si menjo molt creixeré" . Doncs donem menjar " i agafen un mica de sorra i la van apropant a les cireres.

Hem acordat que els hi ensenyaríem les cireres als companys.

Un cop tots junts els dos infants han presentat la troballa als companys.  Han decidit donar les cireres trobades  als animals de la granja de joguina que tenim a dins i tots hem sortit al pati per veure quines eren aquelles troballes tant màgiques.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada